Stocktrading Avancerade tekniker

Avancerade tekniker

På denna sida kommer vi titta på mer avancerade tekniker som man kan använda sig av för att tjäna pengar på aktiemarknaden. För att använda dessa tekniker bör man vara väl insatt i hur marknaden fungerar och ha mycket tid att dedicera till sin aktiehandel. Ingen av dessa tekniker är lämpliga för passiva investerare och vissa av dessa investeringar skall aldrig lämnas obevakade.

Det är mycket viktigt att du förstår att många av dessa tekniker är förknippade med mycket hög. Du riskerar i vissa fall att förlora mer pengar än du har investerat. Det är mycket viktigt att du förstår de risker du utsätter dig för innan du använder någon av dessa tekniker.

Det finns många fler tekniker att använda än de jag beskriver nedan. Teknikerna nedan är bara exempel på tekniker som jag använder mig av regelbundet.

Day trading

Day trading är en typ av handel där man köper och säljer aktier flera gånger per dag för att tjäna pengar på små kursrörelser.  Målet är inte att köpa en aktie som kommer gå upp i värde under den kommande månaden utan att köpa en aktie som kommer gå upp i värde under de kommande femton minuterna så att man sedan kan sälja dem.  En day trader gör många affärer som ger en liten vinst varje gång.  De är mycket aktiva handlare.  Många day traders gör affärer för att tjäna på båda upp och nergångar på börsen.

Det är mycket vanligt att day traders använder finansiella instrument med stor hävstång. Detta låter dem tjäna mycket pengar på små prisändringar på aktiemarknaden.

Om du vill lära dig mer om day trading rekommenderar jag att du besöker den Engelska sidan https://www.daytrading.com/.

TA Trading

TA står för teknisk analys. Teknisk analys är ett sätt att förutsäga framtida marknadsrörelser genom att analysera historiska kursrörelser. En stor anledning till att TA fungerar är att många andra handlare också använder sig av TA och använder det som underlag för sina affärer. Det blir med andra ord en självuppfyllande profetia. Med detta sagt så är det viktigt att du inser att TA inte alltid låter dig förutsäga framtida marknadsrörelser korrekt. Det är inte ett magiskt verktyg som låter dig tjäna gratis pengar. Det är bara ett verktyg bland andra som kan hjälpa dig tjäna pengar. Hur framgångsrik du kommer vara när du använder det beror på hur du väljer att använda verktyget och vilka signaler du väljer att agera på och vilka du väljer att ignorera.

Teknisk analys kan ge dig mycket värdefull information om kortsiktiga kursrörelser. Handlare som är skickliga på att använda TA kan tjäna mycket pengar på Day, Swing och Trend trading.

Binära optioner

Binära optioner är ett finansiellt instrument som har utsatts för mycket kritik. Detta beror till stor del på att många som handlar med dessa instrument inte sätter sig in i hur de fungerar innan de börjar handla. En annan anledning till att dessa instrument har fått ett dåligt rykte är att det finns ett antal oseriösa aktörer på marknaden vars enda mål är att stjäla dina pengar. Det spelar ingen roll om du tjänar eller förlorar pengar. Dessa aktörer betalar aldrig ut några pengar till dig igen. Turligt nog finns det också ett stort antal seriösa aktörer på marknaden. Väletablerade bolag som gör det möjligt att tjäna mycket pengar på handeln. Ett exempel på detta är t.ex. IG index. Ett stort bolag med lång historia som är listade på Londonbörsen. IG Index har döpt om sina binära optioner till Digital100 optioner för att de inte vill förknippas med de oseriösa bolag som erbjuder binära optioner. IQ option är ett annat exempel på en mäklare som har mycket gott rykte.  Du kan läsa en recension här (engelska).

Binära optioner gör det möjligt att tjäna mycket pengar på små kursrörelser. Det räcker med små kursrörelser för att du skall kunna dubbla dina pengar. Detta gör att man kan kombinera binära optioner med TA för att maximera den avkastning som man får varje gång man förutser en kursrörelse. Om du däremot har fel så förlorar du hela din insats så du skall bara använda dig av binära optioner om du är duktig på TA. Du bör kunna förutsäga marknaden korrekt i minste 60 av fallen för att överväga att handla med binära optioner. 65-70% är dock bättre. Börja inte handla med binära optioner innan du är redo.

Många mäklare erbjuder demokonton som du kan använda för att lära dig mer om handeln innan du riskerar riktiga pengar.

Binära optioner kan också framgångsrikt användas för att göra hedge trades som innehåller binära optioner och CFD:er. Du köper en CFD med en automatisk stop loss om marknaden inte går som du tänkt. Du köper sedan en binär option som förfaller i pengarna om marknaden inte rör sig som planerat och som täcker förlusten som du riskerar i CFD:n. För att detta skall fungera är det dock viktigt att den uppsida du ser i CFD:n är större än det fall du tillåter innan din stop loss träder i kraft.

Du kan läsa mer om binära optioner i min artikeln här.

CFD:er

CFD:er är ett annat instrument som gör det möjligt att tjäna stora pengar på små kursrörelser. De finns ingen gräns för hur mycket pengar du kan tjäna på en CFD och du riskerar att förlora mer än du har investerat.

En CFD (Certificate For Difference) gör det möjligt att handla med en lång rad olika finansiella instrument med hävstång. Hur stor hävstång man kan använda varierar mellan olika mäklare. Det är dock vanligt att man kan använda en hävstång på upp till x250 för aktier och x500 för valutor. Värdet på en CFD baseras på värdet på det underliggande finansiella instrumentet. Om du t.ex. köper en CFD (x250) baserad på en aktie som sedan går upp 1% i värde så ökar CFD:n 250% i värde. Det krävs med andra ord bara en 1%:ig värduppgång för att du skall mer än dubbla dina pengar. Det är dock viktigt att komma ihåg att denna hävstång även påverkar dina förluster om marknaden inte rör sig som du förutsett.

CFD:er gör det möjligt att tjäna mycket pengar med små insatser och kan vara en day traders bästa vän. De tillåter dig att göra vinster som annars inte vore möjliga.

Det är mycket viktigt att du aldrig lämnar CFD:er obevakade eftersom du då riskerar att förlora mycket pengar snabbt om något oförutsett inträffar. Jag rekommenderar att du alltid använder en stop loss när du handlar med CFD:er. Jag använder normalt också en binär option för att skapa en hedge för att undvika förluster. Detta minskar dock även mina vinster så det är upp till dig att avgöra om du vill använda en eller inte.

CFD:er är bara lämpliga för kortsiktig handel. Du måste betala en avgift om du håller dem över natten.